Home
DE / EN

Više o car.advisor-u

car.advisor je portal za online ocjenjivanje kupaca za usluge vezane za rad i dodatnu opremu marki Volkswagen Grupe.

1. car.advisor nudi sljedeći niz funkcija

1.1. Procijeni auto kuće

Platforma daje kupcima/posjetiocima salona automobila mogućnost da javno ocijene svoju posjetu ovlaštenom partneru.

1.1.1. Verificirane ocjene

Nekoliko dana nakon posjete radionici, kupac dobija e-mail u kojem se traži da ocijeni auto kuću. Ako kupac podnese ocjenu na ovaj način, znamo da je on zapravo bio kod ovlaštenog partnera - njegova ocjena na platformi dobija pečat kvaliteta "Verificirana ocjena".

1.1.2. Neverificirane ocjene

Kupci takođe mogu ocijeniti posao putem E-mail-a bez da ih se pita - na primjer, kupac nema E-mail adresu ili kupac ocjenjuje posjetu koja je bila prije nekog vremena. Da bi to učinio, odlazi na platformu ili web stranicu trgovca i tako ulazi u proces evaluacije. Ocjenjuju se i sama kompanija i zaposleni (iako ne u javnoj pojedinačnoj evaluaciji) i korištena usluga – bez obzira da li je riječ o kupovini vozila ili usluzi. Osim toga, kupac može napisati dodatnu recenziju i preporučiti kompaniju. Ukupna ocjena za svaku kompaniju izračunava se iz detaljnih ocjena.

1.2. Pretraga ovlaštenih partnera

Na car.advisor-u kupci dobijaju informacije i mišljenja o kompanijama kako bi im pomogli u donošenju odluka.
- Kupci mogu tražiti kompanije za svoje potrebe na platformi.
- Parametri kao što su blizina ili prosječna sveukupna ocjena služe kao pomoć za pretragu.
- Na stranicama s detaljima autokuća kupci mogu pobliže pogledati ocjene tvrtki i dogovoriti termin za radionicu.

1.3 Procijenite dodatnu opremu

U sklopu car.advisora kupci mogu ocijeniti i dodatnu opremu u automobilu. Dva mjeseca nakon kupnje vozila dobiju e-mail u kojem se traži da procijene dodatnu opremu u svom automobilu. Ove ocjene implementiraju se u konfigurator automobila dotične marke na početnoj stranici marke i pomažu drugim korisnicima da donesu odluku o kupnji.

2. Odricanje od odgovornosti

Svi komentari generirani na platformi ni na koji način ne predstavljaju mišljenja, stavove i ocjene Porsche Austria i nisu povezani s tvrtkom. Autor je odgovoran za tačnost podataka. Ocjene car.advisora ili registriranih prodavača neće se mijenjati. Međutim, car.advisor zadržava pravo izbrisati određene komentare bez prethodne obavijesti ako sadrže neetičke, uvredljive ili nezakonite izjave ili ako karakterni car.advisor klasificira kao nerazumne.

3. Privatnost

Kupac je vlasnik svojih podataka u svakom trenutku i može uređivati i brisati ocjene. Ocjenjivanje je moguće samo nakon registracije i navođenja e-mail adrese. Korisnik može izbrisati ovaj korisnički račun u bilo kojem trenutku, bez obzira na dane ocjene. Ako se i komentari uklone, to se mora učiniti u zasebnom koraku. Provjerenog kupca može kontaktirati trgovac na temelju podataka o boravku tvrtke radi pojašnjenja procjene. Ocjene se prikazuju ispod imena i prvog slova prezimena.